Miksi Rajan Nuoret?

Kansantanssi on mielettömän koukuttavan monipuolinen harrastus tanssin kentällä. Tanssijana pääsee kehittymään yksilönä, paritanssijana, ryhmän jäsenenä, ja vaikkapa solistina. Kansantanssi sisältää perinteisiä tanssillisia leikkejä, uusia koreografioita ja lukuisia tanssilajeja. Ryhmässä kehittyminen luo turvallisen ilmapiirin oppia omaan tahtiin, meillä tanssia opitaan yhdessä. Samalla kaikessa toiminnassa vuorovaikutus on läsnä. Seuramme ryhmät pyrkivät esiintymään usein, jolloin esiintymisvarmuus kehittyy. 

Seurana Rajan Nuoret ja laajemmin Suomen Nuorisoseurat antaa mahdollisuuden saada kokemuksia yhteisöllisyydestä ja vastuullisuudesta. Leireillä saatetaan valmistaa ruuat yhdessä, ja tanssitapahtumien talkoolaiseksi kasvetaan osallistumisen ohessa. Samalla opitaan käyttäytymään kauniisti erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä, edustamaan omaa seuraa ja ryhmää. Nämä taidot auttavat kaikilla elämän osa-alueilla, aina työelämään asti. Samalla yhdessä tekeminen lujittaa tanssikavereita ystävyksiä, ja oma ryhmä voi tuntua jopa toiselta perheeltä.

Rajan Nuorissa on hauskaa! Toiminnassa huomioidaan eri-ikäisten harrastajien toiveita discoista tanssikursseihin, ja elinikäisiä muistoja syntyy kun osallistumme aktiivisesti paikallisiin ja valtakunnallisiin tanssitapahtumiin. Kansantanssiharrastus voi viedä jopa ulkomaisille tanssifestivaaleille Suomea edustamaan.

Tanssia suurella sydämellä ja monipuolisesti!