Aikuiset

Kimurantti (nuoret aikuiset)

Ryhmä harjoittelee Tirikan päiväkodilla ohjaaja Merja Skytän johdolla.

Kimurantti on perustettu vuonna 2005, joten yhteisiä tanssivuosia on ehtinyt jo kertyä. Ryhmää on ohjannut alusta asti Merja Skyttä. Silloin kun ryhmä ensimmäisen kerran kokoontui vuosia sitten, se oli iloinen ja hälisevä lauma alakouluikäisiä lapsia. Nyt, 17 vuotta myöhemmin, ryhmästä on tiivistynyt 13 tanssijan timanttiseksi kokoonpanoksi. Viimeisten vuosien aikana ryhmä on heittäytynyt rohkeasti kansantanssin eri maailmoihin; karjalaisista tansseista nykykansantanssi-teoksiin ja musikaalimaisiin teoksiin.

Kimurantti harjoittelee viikkotreenien lisäksi viikonloppuisin projektiluonteisesti. Projekteissa valmistetaan uusia koreografioita yhteistyössä eri koreografien kanssa. Harjoittelun lisäksi Kimurantti esiintyy erilaisissa tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa. Keikkojen ja treenien lisäksi ryhmä tekee talkoota erilaisissa tapahtumissa.

Kimurantti tykkää käydä tanssifestareilla Suomessa ja ulkomailla. Tähän mennessä ulkomaanmatkoja on kertynyt muutamia, mutta halu matkustaa lisää on kova. Yhteisten vuosien aikana Kimurantti on harrastuksen lomassa luonut itselleen oman tilan, jota kutsutaan Kimurantti-elämäksi. Siihen kuuluu kiinteästi mein ystävyyssuhteet, tavat ja traditiot, jotka jatkuvat myös treenisalin ulkopuolella. Mitä vanhemmiksi myö tullaan, sitä enemmän arvostetaan sitä yhteistä aikaa, ja halutaan juhlistaa erilaisia asioita ja tilanteita. Jo perinteeksi muodostuneet yhteinen jouluateria sekä kesäpaljujuhla ovat meille vuoden erityisen tärkeitä hetkiä.


Kirkei (matalan kynnyksen ryhmä)

Kirkei

Harjoitukset Armilan ja Kourulanmäen VPK -talolla torstaisin klo 18.30-20.00. Ohjaaja Annika Vesterinen ja Maarit Auvinen.

Ryhmä, jossa osalla aiemmat tanssikokemukset ovat hajanaisia kokemuksia lavatansseista tai muista tanssilajeista, osalla tanhusta vuosikymmenten takaa ja toiset eivät ole koskaan aiemmin tanssineet mitään. Uudet harrastajat ovat tervetulleita, niin vanhat kuin uudet tanssin ystävät!


K’eiku (jatkoryhmä)

K’eiku

Harjoitukset Myllymäen päiväkodin salissa keskiviikkoisin klo 19.30-21.00. Ohjaaja Tuija-Liisa Leino.

Mukaan otetaan aiemmin tanssia harrastaneita, tervetuloa kokeilemaan!


Kirjavat

IMG-20151011-WA0009
Kirjavat

Harjoitukset tiistaisin Lönnrotin koululla, ohjaaja Merja Skyttä.

Kirjavat on monipuolinen ja heittäytyvä kansantanssiryhmä, joka on tanssinut yhdessä jo vuodesta 1995. Perinteisten kansantanssien lisäksi ryhmä on tanssinut lukuisia nykykansantanssikoreografioita ja heittäytynyt myös tanssiteatterin maailmaan. Tanssi on vienyt  kotimaan matkojen lisäksi kansainvälisille festareille ympäri maailmaa!